Járhatatlan utak BAZ megyében a folyók áradása miatt

Megosztás

Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának köszönhetően a Tisza és a Sajó több helyen is árad, ezzel pedig számos útvonal járhatatlanná vált. A Bodrog vízállását is erősen figyelni kell.

Már napközben is folyamatosan értesülhettünk az árvízhelyzetről. Árvízvédelmi készültség van érvényben a Tiszán, a Bodrogon, a Taktán és a Sajó torkolati szakaszán az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság működési területén – közölte hétfőn a Facebook-oldalán a szervezet.

Tokaj térségében a folyó vasárnap reggel óta apad, a Tiszalöki Vízlépcsőnél tegnap délután tetőzött az árhullám. Tiszakeszi térségében még tart a gyenge áradás, de napközben megkezdődik a vízállások stagnálása, Tiszabercelnél pedig hétfőn készültségi szint alá süllyednek a vízállások – írták.

A Bodrog teljes hosszában lassú ütemben apad, az apadás gyorsulása a Tisza Tokajnál tapasztalható ütemesebb apadása után várható, melyre keddtől lehet számítani. A hét végére, jövő hét elejére a folyó teljes hazai szakaszán első fok alatti vízszintek valószínűek – közölték.  

A Sajó jelentős részén apadás tapasztalható, egyedül Kesznyéten térségében és a folyó torkolathoz közeli szakaszán stagnálnak a vízszintek, míg a Taktán a hétfő reggeli vízállás tetőzés közeli állapotnak tekinthető. A kesznyéteni árvízkapu Takta felőli oldalán lassú emelkedés tapasztalható, a kapu nyitására csütörtökön vagy pénteken lehet számítani.

Az áradások miatt országszerte több utat is lezártak – közölte az MTI-vel hétfőn délután az Útinform. Tájékoztatásuk szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Tisza áradása miatt nem járható az ároktői komphoz vezető út. A Sajó áradása miatt pedig lezárták a Kesznyéten és Sajóörs közötti 36107-es összekötő utat a 4-es és a 7-es km között. A folyó magas vízállása miatt pedig Muhi és Köröm között nem közlekedik a komp. (Borítókép: Minap.hu)

Frissítés: A Muhi komp kedden már üzemel reggel 6:30 és 17 óra közötti időszakban.

Jelenleg ilyen a helyzet Kesznyétennél.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek